Ако българите не се мобилизират и не гласуват на тези

...
 Ако българите не се мобилизират и не гласуват на тези
Коментари Харесай

Иво Христов: Да си върнем законността, за да не гледаме близките си само по скайп

  " Ако българите не се активизират и не гласоподават на тези избори, те може да се окажат последните, защото ГЕРБ разполага с задоволително административен запас и с цялата хазна, с цел да си купи всеки идващ избор. В една община, в която кметът е главен шеф и в която даже бизнесът гравитира към политическата власт е ясно, че оня, който разполага с парите, купува вота. Съвсем легално ". Това сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Иво Христов по Българска национална телевизия. " Ако в този момент не се реализира политически поврат, тази тирания, която към този момент следим, съсредоточена в един човек, който ръководи държавния бюджет, който взима външнополитическите решения, който раздава пари от първо лице само число, който привиква службите и прокурора един път седмично при себе си – всичко това ще се официализира рано или късно ", предизвести Христов.
 

Той съпостави сегашната обстановка с годините на социализма, когато официално имаше повече от една партия, само че избор нямаше.

 

" Борисов работи на правилото на своя другар Ердоган, именуван от него Тайпи – когато изборите не ни харесват, нехаем за тях и вършим нови. Бием дузпата, до момента в който я вкараме. Това е неговата логичност.

 

В момента имаме историческа задача – би трябвало да спасим опцията да избираме своите управници и да ги направляваме. Коя е алтернативата против ГЕРБ? Ако виждате друга, с изключение на Българска социалистическа партия – кажете “, обърна се той към водещата.

 

Според Иво Христов хората в страната осъзнават каква е задачата сега: " Те гледат своите родственици по скайп, защото два милиона българи са зад граница. Те гледат своите деца, своите близки и се надяват в миналото да се съберат още веднъж ". За да стане това, обаче, в страната би трябвало да се възцари законността.

 

" България би трябвало да се трансформира в правова страна, в която царува законът. Такава ли е тя сега? Очевидно не. Щом персонално основният прокурор споделя, че в система, построена върху корупцията, той е беззащитен, значи не е ", сподели Христов.

 

Според него изборът на европейски прокурор не е панацея, а опция. " Ако на място не изградим работещи институции, е нереалистично да разчитаме някой извън да ни реши проблемите ", счита претендентът на левицата.

 

" Българска социалистическа партия е задоволително демократична, с цел да предложения в своята листа представители на гражданското общество. Всеки знае кой е Велизар Енчев. От години той е гласът на забравените в България пенсионери. Всеки знае коя е Елена Йончева. Отсреща ГЕРБ предложения парчета от политиката от 90-те. Там виждаме някогашни седесари, членове на някакви фантомни партии. Има разлика в метода ", означи Христов.

 

Според него единственият метод да се пресекат възможни изборни манипалации на тези избори, е хората да излязат и да гласоподават всеобщо.

 

" При избора на президента Радев българите излязоха масирано да гласоподават и обезсмислиха всевъзможни опити за операции на изборите. Сега никой не съжалява. Ако на 26 май не гласуваме, може да се окаже, че повече няма да гласуваме ", сподели Христов.

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР